Szanowni Państwo,
Przed nami wyjątkowy wieczór pełen smaku, aromatów i wspaniałej atmosfery.
Podczas wieczoru odkryjecie Państwo unikalne wina, które zaprezentuje specjalny Gość z RPA Lorraine z winnicy Stettyn – pasjonatka i znawczyni win.
Lorraine Viljoen - właścicielka znanej i cenionej winnicy Stettyn z 1714 roku Afryka Południowa.
W planie:
Degustacja 6 starannie wyselekcjonowanych win:
Menu degustacyjne skomponuje szef kuchni Facotry Resort Przemysław Marchal.
Koszt udziału – tylko 69 zł/os.
Grzech nie skorzystać!
Czekamy na Was – zarezerwujcie wieczór dla siebie i przyjaciół.
Do zobaczenia!
Nie przegap tego wieczoru!
Restauracja à la carte Fabryczna / Factory Resort
Liczba miejsc ograniczona – zarezerwuj już dziś!

Stone White (świeży biały, lekki)
• Przekąski z owocami morza (krewetki, przegrzebki).
Krewetka 16/20 marynowana w cytrynie z chili ( słoiczek)
⸻
Stone Red (lekki czerwony)
• Sery miękkie (camembert, gouda).
Ser gouda (pokrojone w klin – 1 szt.)
⸻
Stettyn Chardonnay (pełniejszy biały, z dębem lub kremowością)
• Łosoś, tuńczyk.
Łosoś wędzony na gorąco ( zawinięty papier ryżowy z sałatą)
⸻
Shackleton Chenin Blanc (aromat, owocowy biały)
• Sery z białą pleśnią.
Camembert z włoskim orzechem ( klin sera)
⸻
Shackleton Pinot Noir (lekki czerwony, elegancki)
• Grzyby (przekąski, tartaletki).
Tartaletka zapiekana z pieczarkami
⸻
Petra (jeśli jest to intensywna czerwień)
• Steki, jagnięcina.
Rostbeff wołowy gotowany sous vide
⸻
Jar From Dirt Shiraz (mocny, pikantny czerwony)
• Salami, chorizo.
Salami pikante